Kezdőlap Életmód Rövid az élet ahhoz, hogy rossz rizst együnk

Rövid az élet ahhoz, hogy rossz rizst együnk

NÉBIH: Hogyan érdemes készíteni a rizst? Alpári György: A világban és mára idehaza is nagyon sokféle rizs van forgalomban. Jól tesszük, ha szépen, szisztematikusan elkezdjük megismerni ezt az egészséges és finom, nagyrészt ismeretlen íz világot. Ha figyelünk a rizs tulajdonságaira, második alkalommal már bárki, bármelyik rizsből szép és jó állagú ételt tud készíteni.A rizst Magyarországon zsiradékban pirítás után kétszeres mennyiségű vízben, sóval és hagymával pároljuk. A világ nagyobbik részén alapos, 4-5x-ös öblítéssel kimossák a keményítőt, majd másfélszeres vízben ízesítés nélkül felforralják, szép lassú tűzön 15 perc alatt készre főzik, pihentetik, felrázzák villával, majd tálalják.Jómagam is többnyire így készítem, a japán,…

- Hirdetés -
MEGOSZTÁS
- Hirdetés -