A rendszeres, de mérsékelt mennyiségű vörösbor-fogyasztás egészségügyi hatásairól több kutatás is készült az elmúlt évtizedekben, és ezeknek köszönhetően tudjuk, hogy valóban található a szőlő héjában egy olyan antioxidáns, amely védő hatást képes kifejteni a szív- és érrendszeri betegségek esetén. Mi ez az anyag, és vajon van belőle elegendő a rozé borokban is? Ha a borfogyasztás egészségességéről akarunk beszélni, külön kell választani az alkohol és a borban lévő antioxidáns hatású vegyületek kérdését. A borok átlagosan 9-14 térfogat-százalék (v/v%) alkoholt tartalmaznak, amely az erjedés során a szőlőben jelen lévő cukrokból keletkezik. Érdekesség, hogy bár létezik néhány magasabb alkoholtartalmú bor is, a magasabb…
A cikk folytatódik: http://szeniormagazin.co.hu/eletmod/2018/01/17/valoban-borban-van-az-egeszseg-.html
- Hirdetés -