Kezdőlap Életmód Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

A 13 eper- vagy epres jégkrém vizsgálatakor kritikus anyagot nem találtak, de szinte mindegyik tartalmazott állagjavításra használt allergizáló adalékot. Kifogásolták, hogy a vizsgált jégkrémek közül csak 4 készült tejszínnel, a többihez tejsavóport használtak. Az egyesület szerint indokolatlan, hogy 2 kivétellel mindegyik termék tartalmazott mesterséges aromákat, noha – mint írták – jó minőséget ezek nélkül is el lehet érni. Az olcsóbb, literenként 350 és 800 forint közötti termékek szinte alig, akár 1 százaléknál is kisebb arányban tartalmaznak gyümölcsöt, de a legdrágábbaknál is legfeljebb 20-26 százalék volt az epertartalom – írták.    A közlemény szerint a fogyasztók sokszor nem tudják, hogy a  Magyar Élelmiszerkönyv…

- Hirdetés -
MEGOSZTÁS
- Hirdetés -