A kávét egészen a 17.-18. századig alkohollal ízesítették az emberek, mígnem a kereskedők rájöttek, hogy a cukrot jobban tudják értékesíteni és az európai kávéházak is előszeretettel kezdték el használni. Az 1950-es évektől a kávéfogyasztás ugrásszerű megnövekedésével és az egyre rosszabb minőségi kávék megjelenésével pedig még cukrosabban fogyasztjuk az italt. Hegedüs László, A Paksi Kávé baristája arról beszélt, ha ma készítenénk egy gyors közvélemény-kutatást arról, hogy ki miért issza cukorral a kávéját, a válaszadók 98-99 százaléka azt felelné: azért, mert keserű. Ez viszont tévhit, hiszen a tökéletes kávé íze sosem keserű. „A jó kávéhoz három elengedhetetlen feltételnek kell teljesülnie: hogy jó…
A cikk folytatódik: http://marmalade.co.hu/mozaik/2018/03/07/te-is-cukorral-iszod-a-kavet-.html
- Hirdetés -