A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2021-es felmérése szerint egyre több embert érint a környezeti eredetű tényezők által is okozott allergia. Ez hazánkban körülbelül 2,5 millió embert érint, és minden tizedik személy érzékeny a parlagfű pollenjére. Az elmúlt években számos analízis született arra vonatkozóan, hogy az ételallergia előfordulási gyakorisága is egyre növekszik. A világon átlagosan a gyermekek 5–8 százaléka, a felnőttek 2–19 százaléka allergiás valamilyen élelmiszerre. Ha valaha is tapasztalt már allergiás reakciót, akkor tudja, milyen kellemetlenek (és ijesztőek) lehetnek a tünetek – a váratlan csalánkiütéstől és viszketéstől a száj súlyos duzzanatáig. De mi okozza egyáltalán az allergiát? Milyen kezelési lehetőségek a…
A cikk folytatódik: http://biokalauz.co.hu/eletmod/2024/04/04/mitol-fugg-az-allergia-kialakulasa-ezek-a-tenyezok-fokozhatjak-a-kockazatot.html
- Hirdetés -