A hagyományos magyar ételek alapanyagai közé tartozik a hagyma, a fokhagyma, a burgonya, fűszerek esetében pedig a só és bors mellett gyakran nyúlunk a köménymag után is. Amiért érdemes köménymagot használni A köménymag az a növényi összetevő, amely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. A benne található antioxidánsok segíthetnek a szervezet védekezésében a szabadgyökök ellen, amelyek hozzájárulhatnak a sejtkárosodáshoz és az öregedési folyamatokhoz. Ugyanakkor egyes vegyületeknek gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, így segíthet a gyulladások csökkentésében és az egészséges immunrendszer fenntartásában. Emellett fájdalomcsillapító hatása is lehet, így enyhítheti a fejfájást és más fájdalmat. Nemcsak íze, hanem emésztést segítő szerként is használjuk. A benne…
A cikk folytatódik: http://marmalade.co.hu/mozaik/2023/10/22/a-komenymag-az-eteleink-egyik-altalanos-izesitoje-de-meg-annal-is-tobb.html
- Hirdetés -