1. Segíti a látás megőrzését A répa közismerten gazdag béta-karotinban, amelyet a szervezet A-vitaminná alakít. Az A-vitamin létfontosságú a szem egészségéhez, különösen az idős korban gyakori makuladegeneráció és szürkehályog megelőzésében. A rendszeres répa fogyasztás hozzájárulhat a látás megőrzéséhez, különösen sötétedés után. 2. Támogatja a szív- és érrendszert Idős korban a szív egészségének megőrzése kiemelt fontosságú. A répa káliumban gazdag, amely segít szabályozni a vérnyomást. Emellett az antioxidánsok, például a lutein és a zeaxantin, csökkentik a gyulladást és védik az érfalakat az oxidatív stressztől. A répa rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az egészséges vérkeringéshez és csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. 3. Támogatja az emésztést…
A cikk folytatódik: http://szeniormagazin.co.hu/eletmod/2024/11/19/miert-egeszseges-idos-korban-a-repa-.html
- Hirdetés -