Kezdőlap Életmód Az ősz kedvenc zöldségének fogyasztása egészségesebb, mint azt eddig sejtették

Az ősz kedvenc zöldségének fogyasztása egészségesebb, mint azt eddig sejtették

Az eredetileg Észak-Amerikában őshonos zöldség a 16. század végén érkezett meg Európába. A tökfélék családjába tartozó növény változatos formájú: lehet hosszúkás, ovális vagy kerek, kicsi vagy nagy, a sárga különböző árnyalataiban. Az őszi hónapok csemegéje nemcsak finom, hanem kiváló vitaminforrás is. Javítja a szem egészségét Az A-vitamin javítja a látást, megvédi a szaruhártyát, és mérsékli az öregedéssel járó pupillaelváltozást, a szürkehályogot, az antioxidánsok pedig megvédik a retina sejtjeit. Csökkenti a magas vérnyomást A sütőtök magas káliumtartalma segíti a vérnyomás szabályozását, a C-vitamin pedig csökkenti a vérnyomást. Az A-vitamin segíti a szív, a tüdő és a vesék megfelelő működését. Magas rosttartalma…

- Hirdetés -
MEGOSZTÁS
- Hirdetés -