Az eredetileg Észak-Amerikában őshonos zöldség a 16. század végén érkezett meg Európába. A tökfélék családjába tartozó növény változatos formájú: lehet hosszúkás, ovális vagy kerek, kicsi vagy nagy, a sárga különböző árnyalataiban. Az őszi hónapok csemegéje nemcsak finom, hanem kiváló vitaminforrás is. Javítja a szem egészségét Az A-vitamin javítja a látást, megvédi a szaruhártyát, és mérsékli az öregedéssel járó pupillaelváltozást, a szürkehályogot, az antioxidánsok pedig megvédik a retina sejtjeit. Csökkenti a magas vérnyomást A sütőtök magas káliumtartalma segíti a vérnyomás szabályozását, a C-vitamin pedig csökkenti a vérnyomást. Az A-vitamin segíti a szív, a tüdő és a vesék megfelelő működését. Magas rosttartalma…
A cikk folytatódik: http://biokalauz.co.hu/elelmiszer/2022/10/13/az-osz-kedvenc-zoldsegenek-fogyasztasa-egeszsegesebb-mint-azt-eddig-sejtettek.html
- Hirdetés -