A jelentés, amely irániak étkezési szokásait és egészségi állapotát vizsgálta, azt állítja, hogy a fehér rizs fogyasztásából eredő korai koszorúér-betegség (PCAD) kockázata hasonló ahhoz, mintha olyan egészségtelen cukrokat és olajokat fogyasztanának, amelyek az édességekben találhatók – közölte honlapján a New York Post. A tanulmány egy körülbelül 2500 fős csoportra összpontosított, akik közül néhány normál artériákban, mások pedig koszorúér-betegségben szenvedtek. Minden résztvevő válaszolt egy étkezési gyakorisági kérdőívre, és ebből a kutatók meghatározták, ki milyen gyakran fogyaszt teljes és finomított gabonát. Ez alapján megállapították, hogy a finomított gabonafélék nagyobb mértékű fogyasztása a PCAD fokozott kockázatával, míg a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása a…
A cikk folytatódik: http://szeniormagazin.co.hu/eletmod/2022/10/10/egeszsegesnek-gondoljuk-pedig-egeszsegtelen-mindenki-kedvenc-korete.html
- Hirdetés -