Süsd vízzel a bacont! Legelőször a közösségi médiában, TikTok-on és a YouTube-on kezdték el népszerűsíteni ezt az új baconsütési módszert Amerikában, ráadásul nem kezdő hobbiszakácsok, hanem többek között egy híres fűszermárka tulajdonosa, Christopher Wallace, vagy egy amerikai életmódmagazin főszerkesztője. Állítják, ha vízzel sütöd a bacont, sokkal finomabb lesz a végeredmény, mintha a hagyományos módon készítenéd. A víznek köszönhetően sütés közben nem fröcsköl a baconből kisülő zsír, és attól sem kell tartanod, hogy odaég a bacon, az pedig már csak egy extra, hogy szép aranyszínűvé válik, ha elkészül, ráadásul olyan ropogós lesz, hogy alig fejezed be az első szeletet, máris nyúlsz…
A cikk folytatódik: http://biokalauz.co.hu/elelmiszer/2022/09/26/egy-kis-viz-es-ropogosabb-lesz-a-bacon-mint-valaha.html
- Hirdetés -