Évente összesen mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik Magyarországon, és egy négyfős család ennyi idő alatt körülbelül 50 ezer forint értékű feleslegesen megvásárolt élelmiszert dob ki.[1] A pazarló hozzáállás megnehezíti az éhezés elleni küzdelmet, valamint legalább 10 százalékkal fokozza az üvegházhatású gázok kibocsátását,[2] pedig ez egy kis odafigyeléssel könnyedén elkerülhető lenne. A fenntartható étrendhez és az élelmiszer-pazarlás megelőzéséhez nyújt segítséget a Nestlé Hungária és a SPAR Magyarország közös kiadványa. A Tervezz okosan! című kisokos konkrét, hasznos tippeket ad többek között az élelmiszerek helyes tárolására, az eltarthatósági idő megnövelésére, vagy éppen a szelektív hulladékgyűjtés helyes módjára. A kiadványnak köszönhetően megtudhatjuk, hogy…
A cikk folytatódik: http://kulturmozaik.co.hu/program/2023/04/24/evente-akar-50-ezer-forintot-is-megsporolhatunk-az-etelpazarlas-csokkentesevel-x-.html
- Hirdetés -