A gluténmentes étrendben alapszabályként szerepel, hogy minden tilos, amiben búza, árpa, rozs található. Az életmódváltás nehézségeket jelenthet, hiszen az eddig megszokott ételeinket mindig liszttel sűrítettük be. A gluténmentességbe ez nem fér bele. Akkor viszont a felmerülő kérdés, hogyan lehet másmilyen módon az ételeinket szilárdabb állagúvá tenni? Kezdjük rögtön azzal, hogy liszt sem kell ahhoz, hogy a főzelék sűrűbb legyen. A hüvelyesek elég keményítőt tartalmaznak, így önmagukban is krémesre lehet főzni, de ha mégis szeretnél krémesebb főzeléket, akkor vegyél ki a zöldségből egy adagot, azt turmixold fel, és keverd vissza a többihez. Ha kókusztejet is öntesz hozzá, igazán krémes főzeléket kapsz….
A cikk folytatódik: http://marmalade.co.hu/mozaik/2018/07/03/fozelekek-glutenmentes-kivitelben.html
- Hirdetés -