A Magyar Élelmiszerkönyv nem tartalmaz követelményt arra vonatkozólag, hogy milyen minőségi tulajdonságok teljesülése mellett lehet a „frankfurti” vagy a „bécsi” jelzőt használni. Egyes források szinonimaként említik a frankfurti és a bécsi-frankfurti megnevezéseket. Más a hústartalom közti különbséget emeli ki. A bécsi frankfurti jelzőt a terméket megalkotó Johann Georg Lahner adta. Az eredeti recept szerint marha és a disznóhúsból készült masszához sót, fűszereket és vizet adott, melyet juhbélbe töltött, majd enyhén megfüstölt. A frankfurti virsli ettől csupán húsösszetételében tér el, mivel az kizárólag csak sertés húsból készül. Jelenleg Magyarországon inkább a forma (hosszúkás) miatt szokták ezeket a jelzőket használni. Sem a…
A cikk folytatódik: http://hazesotthon.co.hu/tanacsadas/2018/06/15/frankfurti-krinolin-szafalade-debreceni-mi-a-kulonbseg-.html
- Hirdetés -