Már ősszel elkezdődik, de igazán csak a havas téli hónapokban válik intenzívvé a vad etetése a hazai erdőkben. Elsősorban a nagyvad fajoknak, azaz az őzeknek, szarvasoknak és vaddisznóknak helyeznek ki eleséget ilyenkor a szakemberek, de szinte minden olyan faj igényli a segítséget, amelyik nem vonult téli álomra. A somogyi állami erdőket kezelő SEFAG Zrt. szakemberei szerint a vadállomány lényegesen gyengébb fizikai állapotban lenne tavasszal és nagyon sok egyed el is pusztulna, ha a vadászok nem gondoskodnának róluk. A szarvasfélék például azért vannak veszélyben, mert az őszi párzási időszak felemészti az energiáikat, emiatt kevés tartalékuk marad télre. Az etetéssel megelőzhető az…
A cikk folytatódik: http://vadaszideny.co.hu/hirek/2018/02/04/gourmand-ok-es-mindenevok-a-somogyi-erdokben.html
- Hirdetés -