A sóska egy hűsítő és vizelethajtó hatású növény, amelynek táplálkozástani értékeit a kiemelkedő a C-vitamin és a vas tartalma adja. A fiatal friss levelekből akár még nyersen is érdemes fogyasztani, tehetjük salátába ízesítőként, fűszerként. Elkészíthetjük levesnek, főzeléknek vagy szósznak is. Az őszi szezon másik nagy kedvence a sütőtök, ami szintén nagyon finom, és tele van vitaminokkal. Mint ismert, Európában a 16. század végén terjedt el a sütőtök, így hazánkban is, ahol az egyik legkedveltebb őszi zöldség. Található benne kálium, ami a vérnyomást szabályozza, A vitamin, ami a látás élességét erősíti, B5 vitamin is, ami a pigmentfoltok kialakulását előzi meg, illetve…
A cikk folytatódik: http://biokalauz.co.hu/elelmiszer/2023/11/17/piaci-korkep-csabito-a-friss-spenot-es-soska-de-a-sutotok-is-tele-van-vitaminnal.html
- Hirdetés -