NÉBIH: Hogyan érdemes készíteni a rizst? Alpári György: A világban és mára idehaza is nagyon sokféle rizs van forgalomban. Jól tesszük, ha szépen, szisztematikusan elkezdjük megismerni ezt az egészséges és finom, nagyrészt ismeretlen íz világot. Ha figyelünk a rizs tulajdonságaira, második alkalommal már bárki, bármelyik rizsből szép és jó állagú ételt tud készíteni.A rizst Magyarországon zsiradékban pirítás után kétszeres mennyiségű vízben, sóval és hagymával pároljuk. A világ nagyobbik részén alapos, 4-5x-ös öblítéssel kimossák a keményítőt, majd másfélszeres vízben ízesítés nélkül felforralják, szép lassú tűzön 15 perc alatt készre főzik, pihentetik, felrázzák villával, majd tálalják.Jómagam is többnyire így készítem, a japán,…
A cikk folytatódik: http://biokalauz.co.hu/elelmiszer/2018/01/15/rovid-az-elet-ahhoz-hogy-rossz-rizst-egyunk.html
- Hirdetés -