A feldolgozott élelmiszerek csak energiát adnak, mikrotápanyagokban viszont szegények. Ugyanez érvényes a cukros italokra és jégkrémekre, amelyek megterhelik a hasnyálmirigyet anélkül, hogy valódi hasznot nyújtanának – hívta fel az amatőr sportolók, illetve mindannyiunk figyelmét Majer Mária. A Kelen SC koordinációs szakembere és erőnléti edzője szerint a sportolói étrend alapja a fehérje–szénhidrát–zsír makrotápanyagok hármasának megfelelő kombinációja, amely jelentős hatással van a teljesítményre és a regenerációra. Azonban a csirkemell és rizs, bár gyakran választott kombináció, nem elegendő a sportolók számára. „Ez az ételpárosítás nem biztosítja a szükséges fehérje- és szénhidrátmennyiséget, ráadásul a mikrotápanyagok szintjén is hiányos” – jelentette ki a szakember, aki…
A cikk folytatódik: http://biokalauz.co.hu/eletmod/2024/10/16/sportolna-kombinalja-a-feherje-szenhidrat-zsir-harmasat-.html
- Hirdetés -