Kezdőlap Életmód Súlyos betegséget előzhetünk meg a rendszeres halfogyasztással

Súlyos betegséget előzhetünk meg a rendszeres halfogyasztással

Egy közel 2200 főként negyvenes és ötvenes éveikben járó amerikai részvételével végeztek kutatást, amely során megmérték a vérükben lévő Omega-3 zsírsavak szintjét. Ezek főként az olajos halak, például a lazac, a makréla, a hering és a szardínia fogyasztásából származnak, bár táplálékkiegészítőként is szedhető. Kiderült, hogy minél magasabb volt egy résztvevő omega-3 szintje, annál jobban teljesítette a logikai feladatokat, ez pedig összefügg azzal is, hogy az életben könnyebben oldják meg a problémákat. A legmagasabb Omega-3-szinttel rendelkező emberek háromnegyedének pedig nagyobb volt a hippokampusza is. A hippokampusz nélkülözhetetlen szerepet játszik az összetett információk, események memorizálásában és a térbeli tájékozódásban. Ezek az emberek…

- Hirdetés -
MEGOSZTÁS
- Hirdetés -