1. napsütés – a D-vitamin természetes forrása A tavaszi napsütés nemcsak hangulatjavító, hanem fontos D-vitamin-forrás is. Ez a vitamin nélkülözhetetlen a csontok egészségéhez, az immunrendszer megfelelő működéséhez és a gyulladásos folyamatok csökkentéséhez. Már napi 15–20 perc napfény (főként a délelőtti vagy késő délutáni órákban) elegendő lehet a szervezet természetes D-vitamin termeléséhez. Ügyeljünk azonban a fokozatosságra: a bőrünket még szoktatni kell a napsugárzáshoz, ezért májusban különösen fontos a megfelelő fényvédelem. 2. szezonális táplálkozás – friss tavaszi zöldségek és gyümölcsök Májusban végre megjelennek a piacokon a friss, helyi termények: retek, újhagyma, spenót, saláta, eper, cseresznye. Ezek nemcsak vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok,…
A cikk folytatódik: http://biokalauz.co.hu/eletmod/2025/05/22/tavaszi-egeszsegmegorzes-majusban-feltoltodes-a-termeszet-ritmusaval.html
- Hirdetés -