A húsvéti tojásfőzés valódi művészet, de néhány egyszerű konyhai trükkel bárki mesterré válhat benne. Az első és talán legfontosabb lépés, hogy a tojásokat főzés előtt legalább egy órával vegyük ki a hűtőből. A szobahőmérsékletű tojás sokkal kisebb eséllyel reped meg a forró víz hatására, mint a hideg. A főzővízbe egy csipet só vagy egy evőkanál ecet is csodát tehet: segít megőrizni a tojás épségét, és ha esetleg mégis megrepedne, az ecet megakadályozza, hogy a fehérje kifolyjon. Ha pedig igazán könnyen hámozható tojást szeretnél, adj a vízhez egy kevés szódabikarbónát is – ez fellazítja a héj és a fehérje közötti…
A cikk folytatódik: http://egeszsegmozaik.co.hu/eletmod/2025/04/22/tokeletes-tojas-husvetra-igy-lesz-repedesmentes-konnyen-pucolhato-es-gyonyoruen-festett-a-fott-tojas.html
- Hirdetés -