Az édes, piszeorrú, hosszúfülű nyuszi húsa ugyanis nagyon egészséges, pláne a vadnyulak húsa. Mielőtt azonban szánkba vehetnénk a nyúlhúst, azt érlelni szükséges. Az elejtett nyulat szőrében érlelik a zsigerek eltávolítása után. Ez a folyamat 1-4 napot vehet igénybe attól függően, hogy milyenek az időjárási viszonyok. Csak ezután kezdenek neki a szőrös bőr és a hártyák eltávolításának, valamint a hús feldarabolásának. Arról már esett említés, hogy a vadnyúl húsa igen egészséges, ugyanis amíg fehérjetartalma igen magas, addig zsírtartalma alacsony. A fiatalabb, süldő nyulak húsa lazább rostú, így sütésre inkább alkalmas. Az idősebb állatból készülő ételhez a nyúl húsát párolni szükséges, mert…
A cikk folytatódik: http://vadaszideny.co.hu/konyha/2018/11/15/vadnyul-hus-kedvcsinalo.html
- Hirdetés -